Amazon залучить 2 млрд доларів у будівництво доступного житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
amazon

Одна з найбільших в США компаній Amazon заявила про плани створення фонду житлового будівництва «Amazon Housing Equity Fund». У цей фонд Amazon збирається залучити 2 млрд доларів США та побудувати 20 тисяч одиниць житла.

Відповідна заява оприлюднена на офіційному інтернет-ресурсі компанії Amazon.

Як зазначають у компанії, Amazon Housing Equity Fund займеться будівництвом доступного житла у регіоні Пьюджет-Саунд, що у штаті Вашингтон, а також у окрузі Арлінгтон штату Вірджинія, та місті Нешвілл штату Теннессі. Ці регіони обрані компанією тому, що саме там компанія має найбільшу концентрацію своїх співробітників. Таким чином, компанія хоче допомогти сім'ям, які отримують від 30% до 80% середнього доходу.

Перші будівельні проекти будуть реалізовані в Арлінгтоні. Тут на будівництво житла залучать 567 млн доларів. За ці гроші збираються побудувати 1300 будинків.

У Amazon  зазначають, що не планують заробляти на будівництві житла, в зв'язку з цим компанії не доведеться платити високі податки.

Як відомо, Amazon - найбільша компанія на ринку електронної комерції, видавництві та медіа, заснована Джефом Безосом в 1994 році.