Прокуратура хоче відсудити приміщення в центрі Києва вартістю 10 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2021-01-11_17-10-29

Органи прокуратури в судовому порядку вимагають повернути столичній громаді нежитлові приміщення вартістю понад 10 млн гривень, що розташовані на вул. Богдана Хмельницького в історичному центрі Києва.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Вказані приміщення площею 262 кв. м є комунальною власністю. Проте без волевиявлення власника – територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради, вказане майно було зареєстровано на праві приватної власності за третіми особами. При цьому первинне заволодіння фізичною особою спірним майном відбулось шахрайським шляхом на підставі неіснуючого свідоцтва про право власності», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що в подальшому приміщення неодноразово відчужувались на підставі договорів іпотеки і на теперішній час право власності на них зареєстровано за приватним акціонерним товариством.

У зв’язку з викладеним, прокуратура звернулась до господарського суду міста Києва з позовом про витребування від останнього набувача спірного майна на користь територіальної громади столиці. Господарським судом міста Києва 06.01.2021 р. відкрито провадження за вказаним позовом. Розгляд справи триває.