У Києві торік демонтували 4500 незаконних елементів благоустрою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
maf

У 2020 році з вулиць Києва прибрали 4,5 тисяч елементів благоустрою, які були розміщені без дозвільних документів. Про це повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації з посиланням на в. о. директора КП «Київблагоустрій» Миколу Бойко.

«Демонтажній роботі завжди передує інспекторська. Саме інспектори благоустрою виявляють нововстановлені тимчасові споруди, контролюють дотримання Правил благоустрою власниками споруд, вносять приписи та складають протоколи. За минулий рік було внесено понад 32620 приписів, зокрема, власникам тимчасових споруд з вимогою надати дозвільні документи на розміщення», – розповів Микола Бойко.

Керівник комунального підприємства зазначив, що тимчасові споруди, власники яких вчасно не надали дозвільні документи на розміщення, підлягають демонтажу. Всього за минулий рік демонтовано понад 4,5 тисяч елементів благоустрою, що розміщували без дозвільних документів та порушували благоустрій столиці.

Усі демонтажі проводили фахівці комунального підприємства «Київблагоустрій» за дорученням Департаменту міського благоустрою та деякими власниками, які вчасно відреагували на вимоги приписів та самостійно демонтували тимчасові споруди.

Найбільше елементів благоустрою демонтували протягом року в таких районах столиці: Дніпровський район – 720, Голосіївський – 546 та Дарницький – 536 елементів.