Отримання МУО на реконструкцію напівзруйнованого будинку обов’язкове

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
рек

Отримання містобудівних умов та обмежень (МУО) – обов’язкова процедура, щоб здійснити реконструкцію будинку. Це стосується навіть споруд, від яких залишився тільки фундамент або одна стіна.

Про це розповів заступник директора Департаменту – начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

«Тепер необхідну інформацію можна отримати за 5 хвилин на сайті містобудівного кадастру замість 5 днів, визначених у ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Нещодавно Департамент містобудування та архітектури КМДА опублікував понад 4 тисячі оцифрованих містобудів. Вони є у відкритому доступі, й, за потреби, громадяни можуть самостійно завантажити МУО або ж переглянути їх онлайн», - написав він.

Щомісяця Департамент містобудування та архітектури КМДА отримує близько 300 запитів стосовно надання інформації, чи видавались МУО на ті чи інші об’єкти, або ж ні. Розгляд листів про надання публічної інформації триває, згідно з діючим законодавством, 5 днів. А працівники Департаменту відповідають на листи замість підготовки містобудівної документації.

Тож публікація МУО в публічному доступі не лише стає "миттєвою відповіддю" на запити громадян, а і дозволить якісно перерозподілити людський ресурс всередині структури.