Посадовець піймався на хабарі за видачу документів на землю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбу

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали за одержання хабаря одного з керівників Харківської регіональної філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру".

Про це повідомив начальник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці в Facebook.

“За версією слідства, посадовець вимагав з місцевого мешканця 21,5 тисячі гривень за видачу дозвільних документів на розробку проекту відведення земельної ділянки та передачу її у власність”, - написав він.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували одержання чиновником перших двох частин хабара.

Співробітники СБУ затримали посадовця у робочому кабінеті під час одержання останнього "траншу" в розмірі 10 тисяч гривень. Перевіряється можлива причетність чиновника до інших фактів корупції.

Наразі посадовця затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.