У столичного забудовника відібрали передану в оренду без торгів земельну ділянку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції та підтвердив скасування незаконного рішення Київської міської ради та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у Солом’янському районі вартістю понад 2,5 млн грн. Тут забудовник планував збудувати багатофункціональний готельно-офісно-торгівельний комплекс.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Установлено, що Київрада передала товариству в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Генерала Шаповала (колишня Механізаторів), що у Солом’янському районі, для будівництва та обслуговування комплексу багатофункціонального призначення, готелю, офісних будівель та торговельних приміщень з підземним паркінгом у зв’язку із набуттям права власності на майно площею 22 кв.м», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що площа виділеної земельної ділянки виявилася у 27 разів більшою, ніж площа вказаного об’єкту, а рішення про виділення землі прийнято Київрадою з порушенням вимог чинного земельного законодавства, без проведення земельних торгів.

Внаслідок вказаних порушень бюджет міста недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада міста Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на аукціоні.

За таких обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами столичної прокуратури про порушення відповідачами майнових прав територіальної громади та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким скасовано незаконне рішення Київради, а договір оренди землі, укладений між Київською міською радою та суб'єктом господарювання, визнано недійсним.