Інженера технагляду притягнуть до відповідальності за мільйонні збитки місцевому бюджету

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Prokuratura1

Бориспільські правоохоронці повідомили про підозру інженеру технічного нагляду за фактом службової недбалості. Без перевірки обсягів та якості виконаних підрядником робіт, він підписав акт приймання виконаних робіт. Внаслідок цього Вороньківська сільрада, отримала збитки в розмірі майже 1 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Встановлено, що у 2017 році фізичною особою-підприємцем, який є сертифікованим інженером технічного нагляду, укладено з Вороньківською сільською радою договір про надання послуг щодо здійснення технічного нагляду за виконанням робіт з капітального ремонту дороги», - йдеться в повідомленні.

Проте службовець не виконав покладені на нього обов’язки за вказаним договором. Не перевіривши обсяги та якість фактично виконаних товариством робіт по договору підряду, він підписав акт приймання виконаних робіт, на підставі якого, сільрада безпідставно перерахувала товариству-підряднику грошові кошти.

Вказаними діями місцевому бюджету спричинено збитки в розмірі майже 1 млн гривень. Факт порушення економічних інтересів громади виявлено та доведено висновком будівельно-технічної експертизи.