В столичного забудовника відбирають земельну ділянку, бо не забудував

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
чорторий

Органи прокуратури вимагають в суді повернення Києву земельної ділянки площею 2 га вартістю 7,5 млн грн в урочищі Чорторий у Деснянському районі столиці. Головною причиною повернення стало те, що орендар не забудував дану земельну ділянку, як було передбачено договором.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Установлено, що вказана земельна ділянка використовувалась товариством на підставі договору оренди укладеного у 2004 році. У подальшому, рішенням Київської міської ради у 2018 році зазначений договір оренди розірвано у зв’язку з невиконанням товариством своїх обов’язків щодо завершення забудови земельної ділянки протягом трьох років з моменту державної реєстрації договору та невикористання землі відповідно до її цільового призначення», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що не зважаючи на припинення права оренди, товариство у порушення вимог закону та умов договору, земельну ділянку власнику не повернуло.

З огляду на вказане, Київська міська прокуратура звернулася до господарського суду м. Києва з позовом про зобов’язання товариства повернути земельну ділянку столичній громаді у стані, придатному для її подальшого використання.