Суд зняв арешт з головного офісу банку «Аркада»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
аркада

Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про зняття арешту з головного офісу банку «Аркада», який розташований за адресою вул. Ольгинська, 3-А. Також арешт зняли з землі, на якій розташована будівля.

Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У Фонді наголосили, що внаслідок такого судового рішення може бути втрачений один із найцінніших активів Банку - будівлю у центрі Києва площею у понад 14 тис кв м та земельну ділянку під ним площею більш як у пів гектара.

«Вартість цього майна за оцінкою становить близько 60% активів Банку, і у разі, якщо суди допустять його втрату, значна частина кредиторів банку АТ АКБ «Аркада» не дочекається повернення своїх коштів», - зазначили в Фонді.

У Фонді нагадали, що саме списання цього активу з балансу Банку і призвело до зменшення капіталу Банку нижче нормативного значення і, як наслідок, до його неплатоспроможності.

Фонд ініціював судовий процес про визнання недійсними правочинів, спрямованих на виведення цього активу з банку, та скасування відповідних записів в реєстрі. Та головне, домігся накладення арешту на актив для забезпечення позову, щоб не допустити подальшого продажу та остаточної втрати будівлі.

«Суддя Печерського суду, не дочекавшись рішення апеляційного суду, вирішив зняти арешт з цього будинку, хоча підстави для взяття під арешт нікуди не зникли. Фонд гарантування вкладу не залишить поза увагою такі дії цього судді і окрім судових заходів захисту прав кредиторів банку «Аркада», ми подамо скаргу на дії зазначеного судді і до Вищої ради правосуддя. І сподіваємось, що Вища рада правосуддя надасть відповідну оцінку діям цього судді» - заявив заступник директора-розпорядника Фонду Віктор Новіков.