Шахраї у столичному передмісті привласнили гроші інвесторів будівництва і забудовників

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
11

Двом мешканцям Гостомеля Київської області повідомлено про підозру за фактами підроблення офіційних документів та шахрайства, вчиненому в особливо великих розмірах. Підозрювані у період 2016-2019 років заволоділи грошовими коштами шістнадцяти інвесторів будівництва та чотирьох забудовників.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Один з підозрюваних представляв інтереси девелоперів в реалізації комфортного та доступного житла в екологічно привабливому передмісті столиці. Діяв зловмисник на підставі нотаріально посвідченої довіреності на продаж нерухомого майна, з правом укладення відповідних правочинів щодо відчуження нерухомості – квартир та нежитлових приміщень що знаходяться на території Крюківщинської сільради з правом визначення ціни та умов договорів на свій власний розсуд», - йдеться в повідомленні.

До своєї злочинної діяльності він залучив і 19-річного молодшого брата, який також спілкувався з потенційними покупцями майбутніх квадратних метрів. Як наслідок, 16 громадян вклали свої власні кошти під виглядом інвестицій в будівництво, частину з яких зловмисники спрямовували на розрахункові рахунки забудовника, а решту коштів привласнювали.

Загальна сума збитків, заподіяних кримінальним «сімейним підрядом» становить близько 5 мільйонів гривень.

Наразі вказані особи затримані. Їм повідомлено про підозру у скоєні вказаних правопорушень, вирішується питання щодо їх триманні під вартою.