У Києві роз’яснили як знайти потрібні містобудівні умови та обмеження

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
таций

Нещодавно Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації  оприлюднив в електронному вигляді всі містобудівні умови та обмеження, видані з 2011 року. Це понад 4 тисячі оцифрованих документів, які тепер можна переглянути онлайн на сайті містобудівного кадастру Києва.

Про це написав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, пошук необхідних містобудів тепер займає всього декілька хвилин.

Ось покрокова інструкція, як саме знайти документ на ділянку, яка вас цікавить:

- відкрийте сайт містобудівного кадастру Києва (https://mkk.kga.gov.ua/);

- перейдіть до вкладки «Карта»;

- на панелі зліва оберіть шар «Проєктна документація» та виберіть, які саме документи ви хочете переглянути – містобуди;

- на мапі відобразяться ділянки, містобудівна документація на які вже оприлюднена. Також ви можете скористатись пошуком та знайти потрібну адресу;

- натисніть на потрібну ділянку. Відкриється вікно з даними про цю територію. Вам необхідно проскролити його вниз, де буде вказане посилання на документ.

Всі МУО опубліковані у форматі pdf, і ви можете вільно завантажити їх на свій комп’ютер або смартфон. Тим більше ви можете зберегти посилання та використовувати його у офіційних запитах до держустанов, оскільки дані містобудівного кадастру є офіційними відомостями.