У Києві пообіцяли забезпечити житлом 1263 постраждалих інвесторів «Еліта-Центр»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
елита

Київська міська державна адміністрація надала квартири 267 інвесторам, ошуканим групою будівельних компаній «Еліта-Центр». Ще 1263 потерпілих необхідно забезпечити житлом.

Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час мітингу інвесторів житла «Еліта-Центр» під стінами Київради.

«Протягом останніх років нам вдалось надати квартири 267 ошуканим інвесторам. Ще 1263 потерпілих необхідно забезпечити житлом. І ми не припиняємо працювати над цим – працює постійна конкурсна комісія із залучення інвесторів для будівництва, укладаються інвестиційні договори, на частині об’єктів триває будівництво», – наголосив Вячеслав Непоп.

Він нагадав, що будівництво продовжується у провулку Платонівському та на вулиці Лук’янівській, де відповідно 10,6% та 9,4% площі передбачені для передачі постраждалим від «Еліта-Центр». На вулиці Милославській, де інвестор зобов’язався надати 7% площі, ведеться робота з опорядження будинків та прибудинкової території. Загалом за даними об’єктами, які будуть введені в експлуатацію в IV кварталі 2021 року, вже укладено попередні договори на передачу 63 квартир ошуканим інвесторам.

Крім того, у 2020 році КП «Київське інвестиційне агентство» подало повторну заяву на видачу дозволу на будівництво на ділянці на вулиці Оноре де Бальзака до Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Там передбачено понад 904 кв. м для забезпечення житлом постраждалих від «Еліта-Центр».

Також «замороженими» залишаються понад 5000 кв. м, погоджені з інвестором, в об’єкті на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної. Там жителі сусідніх житлових комплексів не перший рік блокують будівництво попри наявність у забудовника всієї дозвільної документації.

«Попри проблеми на окремих об’єктах, ми продовжуємо також працювати над виділенням нових ділянок, де інвестпроектом передбачені квартири для постраждалих від сумнозвісної «Еліта-Центр». Вже розроблені та погоджуються передпроектні пропозиції щодо об’єктів на перетині вулиць Амурської і Сумської, а також на вулиці Жолудєва, 1-А», – додав Вячеслав Непоп.

З урахуванням об’єктів, які вже зараз у роботі, загалом ще необхідно збудувати 1123 квартири для забезпечення житлом потерпілих.