Зареєструвати місце проживання можна буде онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-09-23_19-33-02

В Україні реєстрацію місця проживання з квітня 2021 року можна буде здійснити в онлайн-режимі.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри з посиланням на Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«У жовтні на порталі Дія запрацювала послуга з реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років. Зараз вона доступна у Харкові та поступово запускатиметься в інших великих містах. А вже в квітні у пілотних містах запрацює послуга зі зміни місця реєстрації онлайн для дорослих», - йдеться в повідомленні.

Складна та тривала процедура, яку щотижня сотні тисяч українців проходять офлайн, спроститься до кількох кліків у застосунку або на порталі Дія.

Щоб скористатися онлайн-послугою, необхідно зареєструватися чи авторизуватися на порталі Дія, заповнити заяву та підписати її КЕП. Процес отримання послуги на порталі займає 5 хвилин.

Власник квартири зможе автоматично прописатися, заповнивши заяву на порталі або у застосунку Дія. В іншому випадку для зміни місця реєстрації потрібно отримати підтвердження від власника — спеціальний лінк приходитиме на електронну пошту або у застосунок.

У Мінцифри зауважили, що для експериментального проєкту потрібен буде тільки ID-паспорт. Після прийняття відповідного закону послуга стане доступною і для власників паспорта-книжечки.