Екскерівник заводу ім. Патона привласнив будівлю підприємства в центрі Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Prokuratura1

Колишнього голову правління ПАТ «Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Е.О. Патона», члена правління заводу та директора однієї з юридичних осіб викрили в організації схеми розкрадання майна підприємства у особливо великих розмірах та відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За інформацією прокуратури керівник підприємства, використовуючи злочинну схему, привласнив будівлю заводу в центральній частині Києва.

«Згідно з матеріалами слідства, службові особи ПАТ «Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Е.О. Патона» з використанням службового становища привласнили об’єкт нерухомості, розташований за адресою: м. Київ, Саперне поле, буд. 9а, який належав на праві власності вказаному підприємству шляхом укладання з підконтрольним товариством договору купівлі-продажу об’єкту за заниженою вартістю», - йдеться в повідомленні.

Сума документально підтверджених збитків внаслідок такого правочину становить понад 20 млн гривень. У подальшому колишній голова правління заводу оформив право власності на вищевказаний об’єкт безпосередньо у свою власність.