У Києві оприлюднили рейтинг районів за роботою місцевих чиновників

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyivrada

Столична міська влада провела оцінювання діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій. У січні 2021 року найвищі показники мають Голосіївський, Святошинський та Солом’янський райони столиці. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Шевченківський, Дніпровський, Оболонський та Печерський райони столиці посіли 4-7 місця відповідно. Замикають січневий рейтинг Дарницький район – на 8 місці, Деснянський та Подільський – на 9 та 10 позиціях.

Рейтингування райдержадміністрацій здійснюється з метою виявлення проблемних питань життєдіяльності районів столиці та прийняття оперативних управлінських рішень. Оцінювання проводиться за окремими показниками, що стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема, це стосується виконання звернень громадян, стану ліфтового господарства, благоустрію територій, рівня охоплення профілактичними щепленнями населення та кількості підписаних декларацій з сімейним лікарем, рівня сплати за оренду комунального майна, влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виконання тощо.

Так, за січень 2021 року оцінювання здійснювалося за 17 показниками з 21. Зокрема, за показником «Рівень виконання звернень громадян з питань життєдіяльності району» найвищий результат зафіксовано у Дніпровському, Святошинському та Солом’янському районах столиці.

За рівнем виконання звернень громадян із питань житлового господарства першість мають Святошинський, Солом’янський та Оболонський райони столиці.

У Святошинському, Солом’янському та Дніпровському районах зафіксовано найвищий результат за показником «Рівень виконання звернень громадян з питань забезпечення благоустрою міста».

Найшвидше відновлення благоустрою в місцях аварійних розриттів відбувалось у Солом’янському, Голосіївському та Шевченківському районах. Не закрито жодної аварійної картки на порушення благоустрою у Дарницькому, Оболонському та Печерському районах. Загалом, у січні 2021 року видано 222 аварійні контрольні картки на порушення благоустрою у зв’язку з проведенням аварійних робіт на інженерних мережах.

За перший місяць поточного року в 29 будинках столиці обрано форму управління багатоквартирним будинком. Так, утворено 20 ОСББ та обрано 9 управителів. За даним показником лідируючі позиції займали Голосіївський, Солом’янський та Печерський райони. Натомість у січні співвласниками жодного будинку у Деснянському районі не змінено форму управління.

За оцінкою стану ліфтового господарства в районах міста Києва найкраща ситуація зафіксована у Шевченківському, Печерському та Святошинському районах. Найбільша середня щоденна кількість простоїв ліфтів понад 1 добу зафіксована у Дніпровському, Деснянському та Голосіївському районах столиці.

Найбільш активно укладали декларації з сімейними лікарями мешканці Дарницького та Шевченківського районів. Найнижчий показник зафіксовано у Печерському районі.