Експерт: Цього року в передмісті столиці найбільш популярними будуть концептуальні ЖК

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2021-02-18_13-25-04

У 2021 році в передмісті столиці найбільшою популярністю будуть користуватися концептуальні житлові комплекси, якість яких відповідає категорії бізнес-класу з можливостями максимального комфорту, порівнянного з курортним відпочинком.

Таку думку висловив керівник проекту Park Lake City Олег Перегінець.

«У 2021 році за виборі квартири, потенційний покупець буде звертати увагу на якість будівництва, рекреаційні можливості майбутнього ЖК, віддаленість об'єкту від міста і транспортне сполучення. Крім цього, покупці житла бізнес-класу будуть схильні використовувати заміську квартиру в якісному ЖК не тільки для постійного проживання, а ще й як «курортну нерухомість» для проведення уікедов на природі», - вважає експерт.

За словами представника ЖК Park Lake City, основними характеристиками високої якості майбутнього приміського ЖК є використання в будівництві енергозберігаючих та еко-технологій, невелика поверховість, панорамне скління, якісні склопакети, системи автономного водопостачання, опалення, каналізації, висока якість будматеріалів, дизайн лобі та вхідних груп, закрита територія, вільна від автотранспорту, наявність місткого паркінгу, ландшафтний дизайн прибудинкової території, власна експлуатуюча компанія, здатна надавати послуги рівня київських будинків бізнес-класу тощо.

Що стосується інфраструктури та облаштування території житлового комплексу, то Олег Перегінець зазначив, що в 2021 році особливим попитом будуть користуватися об'єкти, що будуються в безпосередній близькості до природних рекреаційних зон. Особливий акцент - це наявність водойм і пляжів, близькість лісопаркової зони, зон відпочинку, територія для дітей та занять спортом. Крім цього в таких житлових комплексах стане обов'язковим наявність самодостатнього соціально-побутового інфраструктурного комплексу: кафе, магазинів, власних дитячих садків, початкових шкіл і т. п.

Експерт також акцентував увагу на тому, що в 2021 році популярність дорожчих житлових комплексів збережеться.

«У передмісті, як і в Києві, в 2021-2023 роках очікується поступове переформатування первинного ринку: девелопери сконцентруються на реалізації об'єктів більш дорогих сегментів, поступово відмовляючись від проектів економ-класу. Девелопери поступово відходять в концептуальні проекти категорій комфорт + і бізнес. Також я не виключаю, що незабаром на ринку передмістя з'являться проекти і преміум-класу», - сказав він.

Експерт вважає, що в найближчі 3 роки кількість реалізованих об'єктів, підвищений комфортності категорій комфорт + і бізнес сумарно збільшиться до 40% від усього обсягу споруджуваних проектів.

«Попит буде сконцентрований переважно на об'єктах нових якісних форматів житла, будівництво яких розраховано на 3-7 років (на 2-3 черги будівництва), і в яких будівельні роботи в першій черзі виконані більш, ніж на 50%», - підсумував керівник проекту Park Lake City групи компаній DIM.