Що робити, якщо містобудівні умови на ділянку відсутні в державній електронній системі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ділянка

Що робити, якщо містобудівні умови та обмеження на ділянку, яка вас цікавить, відсутні на сайті Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ)? Рекомендації щодо цього надав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» створення та внесення відомостей про містобудівні умови та обмеження до ЄДЕССБ для всіх уповноважених органів містобудування та архітектури є обов'язковим до 31 березня 2021 року», - написав він.

За словами Юрія Тація, у разі, якщо користувачі системи виявляють відсутність містобудів на окремі об’єкти, вони можуть вимагати їх підтвердження в системі.

Для цього необхідно зареєструватись у додатку чи на сайті «Дії» і зі свого електронного кабінету сформувати звернення з реквізитами МУО, які відсутні в ЄДЕССБ. Така заявка буде направлена до органу містобудування та архітектури, який завантажить документ до системи та заповнить всю необхідну інформацію.

Відповідність копії на сайті оригіналу підтверджується електронним підписом уповноваженої посадової особи органу містобудування.