До Верховної Ради за кілька тижнів внесуть Закон про остаточну ліквідацію ДАБІ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1До Верховної ради впродовж кількох тижнів внесуть законопроєкт про остаточну ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Як зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, Мінрегіон у співпраці з експертами та представниками ринку розробив концепцію законопроекту щодо внесення змін до деяких Законів України щодо подальшого реформування системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, прийняття якого стане завершенням реформи в сфері містобудівної діяльності та дозволить остаточно ліквідувати ДАБІ.

«Ця концепція вже погоджена з робочою групою, що діє при Мінрегіоні, і зараз розробляється відповідний проект Закону, який буде зареєстровано в парламенті впродовж кількох тижнів. Сподіваюся, що народні депутати віддадуть свої голоси за нього ще в першому півріччі поточного року, що дозволить успішно завершити реформу містобудування», – наголосив Олексій Чернишов.