Група «Епіцентр К» відкриває два заводи на Київщині та Франківщині

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2021-02-26_14-30-43

Група компаній «Епіцентр К» відкрила на Київщині новий завод з виробництва керамічної плитки та керамограніту Epicentr Ceramic Corporation з великим демонстраційним шоу-румом та запустила реконструйований завод «Карпатська кераміка» на Івано-Франківщині.

Як повідомили порталу МЕтри в компанії, це одне з найбільш технологічних виробництв керамічної плитки та керамограніту в Європі та найбільш сучасний завод в Україні, на якому встановлене обладнання світового лідера із виробництва обладнання для виготовлення кераміки та пакування - групи SACMI.

Перша виробнича черга – дві високопродуктивні лінії потужністю 6 млн кв. м плитки на рік – вже працює на підприємстві, розташованому в смт. Калинівка Васильківського району (Київська обл.).

У 2021-2022 роках Epicentr Ceramic Corporation планує запустити II, III i IV виробничі черги в Калинівці, в результаті підприємство вийде на проєктні потужності – 15 млн кв. м плитки на рік.

Також у лютому після першого етапу реконструкції розпочав роботу діючий завод «Карпатська кераміка» (м. Калуш Івано-Франківської обл.). На підприємстві встановлена нова технологічна лінія потужністю 2,5 млн кв. м керамічної плитки на рік. На ній виготовлятиметься клінкерна плитка невеликого розміру.

Після завершення всіх етапів модернізації «Карпатської кераміки», її потужності виростуть до 8,5 млн кв. м плитки на рік.

Загальна сума інвестицій на обидва виробництва наразі складає 172 млн євро. У тому числі, на продовження розбудови цих об’єктів ГК «Епіцентр К» планує витратити 95,7 млн євро.

За словами директора Ігоря Тюрдьо, наразі тривають монтажні роботи зі встановлення обладнання для другої черги – лінії потужністю 3 млн кв. м на рік, яка буде введена в експлуатацію цієї весни. На ній виготовлятиметься широкоформатна плитка 180х120 см за інноваційною технологією continua+.

Для закупівлі обладнання першої та другої лінії Epicentr Ceramic Corporation було залучено фінансування від АТ «Райффайзен Банк Аваль» в сумі 22 млн євро.

Обладнання для заводу «Карпатська кераміка» було частково профінансовано за рахунок акредитиву від АТ «Правексбанк» (група Intesa Sanpaolo) в сумі 3,2 млн євро.

Кредитні ресурси у розмірі 9,3 млн євро на реалізацію II черги та на  закупівлю високотехнологічного обладнання провідного італійського виробника устаткування в галузі кераміки SACMI IMOLA S.C. групі компаній «Епіцентр К» надав італійський банк UniСredit S.p.A. під гарантії державного експортно-кредитного агентства SACE S.p.A.

Наразі Epicentr Ceramic Corporation експортує до 25 країн світу. Також тривають перемовини щодо розширення ринків збуту і постачання української кераміки та керамограніту до країн Персидської затоки і Сполучених Штатів.

Завод у Калинівці випускає керамічну плитку та керамограніт для різних сфер – для комерційної нерухомості, вентильованих фасадів, зовнішнього застосування, для ванних кімнат, санвузлів, кухонь.

«Для демонстрації продукції, асортимент якої налічує понад 300 позицій різних розмірів і фактур, безпосередньо на території заводу ми відкриваємо новий просторий шоу-рум. Тут, на площі 1400 кв. м, представлений увесь наш асортимент. На першому поверсі розташовані зони експозицій за типами продукції: плитка для фасадів, для зовнішнього застосування, плитка для ванних кімнат, для підлоги, полірована плитка тощо. На другому – кращі колекції в готових інтер’єрних рішеннях. Така візуалізація має бути наглядною та зручною для b2b-замовників», - розповідає заступник директора Epicentr Ceramic Corporation Євгенія Сміян.