У Києві ексдержреєстратора підозрюють в махінаціях з нерухомістю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

У Києві колишньому державному реєстратору КП «Благоустрій Шевченківського району», який на теперішній час є чинним адвокатом, повідомлено про підозру у незаконній реєстрації права власності на квартиру вартістю понад 1,2 млн. грн., в будинку по вул. Половецька.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, який на час вчинення кримінального правопорушення перебував на посаді державного реєстратора КП «Благоустрій Шевченківського району», діючи умисно, в інтересах третіх осіб, здійснив незаконну реєстрацію права власності на квартиру по вул. Половецькій у Києві вартістю понад 1, 2 млн гривень, що як відумерла спадщина, згідно Цивільного кодексу України, мала перейти у власність територіальної громади міста Києва», - йдеться в повідомленні.

Зазначені дії ексдержреєстратор здійснив на підставі підроблених документів та з порушенням встановленого порядку державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

В результаті незаконного правочину територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради спричинено матеріальної шкоди у особливо великому розмірі, що є тяжкими наслідками.