Директора підприємства притягнуть до відповідальності за незаконний збут піску з річки Десенка

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
пісок

Органи прокуратури повідомили про підозру директору товариства щодо участі у продажу намитого на річці Десенка піску, який не належав підприємству та коштував понад 2,6 млн. грн.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що під час здійснення робіт з покращення екологічного стану території водойми Десенка (Чорторий) у Деснянському районі м. Києва у відповідності до умов інвестиційного договору були проведені роботи з гідротехнічного намиву піску з річки загальним об’ємом понад 5 тис. куб. м. Видобутий під час очистки пісок, який є корисною копалиною місцевого значення, зберігався на земельній ділянці», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу підозрюваний, обіймаючи посаду директора субпідрядної організації, діючи в інтересах третіх осіб реалізував видобутий пісок, попри те, що вказаний пісок не належав товариству, а є власністю територіальної громади.

В результаті вищевказаних дій територіальній громаді м. Києва в особі Київської міської ради завдано матеріальної шкоди у розмірі понад 2, 6 млн грн.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженню триває.