Проти посадовців ДАБІ порушили дисциплінарні провадження через сумнівні будівельні дозволи і сертифікати

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1

У Державній архітектурно-будівельній інспекції порушено дисциплінарні провадження стосовно головних інспекторів будівельного нагляду. Приводом стала сумнівна правомірність видачі дозволу на виконання будівельних робіт готельно-житлового комплексу у Києві на вулиці вул. Львівська, 18Б, а також ймовірні порушення при видачі сертифіката готовності об’єкта до експлуатації в Києві по вул. Польовій, буд. 73.

Про це повідомила пресслужба Держархбудінспекції.

Як зазначили у ДАБІ, ініціювала розслідування Тимчасова слідча комісія з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Верховної Ради України.

«За результатами засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Верховної Ради України, яке відбулось 04.03.2021, враховуючи чисельні скарги, в ДАБІ порушено дисциплінарні провадження стосовно головних інспекторів будівельного нагляду», - йдеться в повідомленні.

У ДАБІ уточнили, що на дисциплінарній комісії будуть розглянуті питання щодо ймовірних порушень при видачі сертифіката готовності об’єкта до експлуатації, а саме: «Будівництво протезної майстерні, адміністративних приміщень, гаражів та кімнат відпочинку у складі житлового комплексу» по вул. Польовій, буд. 73 у Солом’янському районі міста Києва» (І черга)» та щодо правомірності видачі дозволу на виконання будівельних робіт на об’єкт за адресою: «Будівництво готельно-житлового комплексу з об’єктами громадського призначення та підземним паркінгом за адресою: вул. Львівська, 18 (літ. Б) в Святошинському районі міста Києва».