У Києві дозволили перебудувати пам’ятку архітектури біля Поштової площі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1111

Державна архітектурно-будівельна інспекція України видала дозвіл на виконання будівельних робіт з реставрації та реабілітації нежитлового будинку з пристосуванням під адміністративний будинок по вул. Петра Сагайдачного, 19 (літ. А) у Подільському районі Києва. Відповідні дані оприлюднені у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Згідно з техніко-економічними показниками об’єкту, загальна площа будівлі після реставрації становитиме 2144,19 кв м. При цьому поверховість будівлі вказано – три поверхи.

Разом з тим, як повідомило видання «Наші гроші», за даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно, будинок на вул. П. Сагайдачного, 19 (літ. А) на сьогодні має площу 1561,3 кв м.

Роботи проводитимуться на підставі містобудівних умов та обмежень, виданих 29.11.2013. Замовником реставрації є ТОВ «Інвестсервіс», яке є власником будівлі. Генпідрядником робіт є ТОВ «Алекс-Буд».

«Наші гроші» нагадали, що 4 лютого ДАБІ відмовила «Інвестсервісу» у видачі дозволу на виконання будівельних робіт по вул. П. Сагайдачного, 19 (літ. А) через низку підстав. Зокрема, через те, що передбачалася реконструкція будівлі шляхом надбудови, що суперечить вимогам ст. 22 закону «Про охорону культурної спадщини» (заборона зміни пам’яток).

Прибутковий будинок на вул. Петра Сагайдачного, 19 у 2009 році наказом Мінкультури внесено до Реєстру пам’яток місцевого значення як пам’ятку архітектури та містобудування (охоронний номер 550-Кв). Будинок був зведений у 1891 році за проектом відомого київського архітектора Адольфа-Фрідріха Геккера на замовлення київського купця II гільдії Олександра Сироткіна.

Понад 10 років будинок перебуває в законсервованому стані.