Апеляційний суд відмовився вводити в експлуатацію будинок «Монстр на Подолі»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вал-монстр-1024x747-1024x747-1024x747

Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв 9 березня рішення, яким відмовився вводити в експлуатацію ЖК «Поділ Престиж» на вулиці Нижній Вал, 27-29, відомий також як "Монстр на Подолі".

Як повідомило видання UA.Times, у суді, представники Держархбудінспекції та Київради акцентували увагу на тому, в судах триває розгляд позову столичної влади до забудовника (ТОВ "Пателі Лізинг") про демонтаж "зайвих" поверхів, і це питання досі не вирішено. Незважаючи на це, забудовник не залишає спроби узаконити добудову і ввести в експлуатацію об'єкт.

В результаті суд задовольнив апеляційну скаргу, але вимоги ДАБІ та Київради підтримав не в повному обсязі. Зокрема, було скасовано рішення ОАСК, яким той зобов'язав ввести "Монстр на Подолі" в експлуатацію. Але суд зобов'язав ДАБІ повторно розглянути звернення компанії про видачу сертифіката готовності об'єкта до експлуатації. Таким чином, суд фактично повернув спір до початку його вирішення. Тепер у забудовника з'явиться шанс виправити свою помилку і допустити інспектора до перевірки. Натомість ДАБІ отримає можливість знайти узгодження профільного департаменту Київради з питань зміни висотності будівлі, який останній не видавав.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, початково об’єкт на вулиці Нижній Вал, 27-29 мав бути лише 7-поверховим, проте в ході будівництва забудовник довів висотність будівлі до 14 поверхів. Втім, в лютому 2015 року Господарський суд міста Києва заборонив вводити будівлю в експлуатацію. А вже у червні 2016 року Вищий господарський суд зобов’язав забудовника демонтувати верхні поверхи будівлі. Тим не менш, ТОВ "Пателі Лізинг" не залишило спроб ввести цю новобудову в експлуатацію.

Зокрема, 27 лютого Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про незаконність будівництва та вимогу про знесення поверхів «ЖК Поділ Престиж» (відомого як «Монстр на Подолі»).