Заступник столичного голови, якого СБУ «взяло» на хабарі, повернувся до роботи

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Поворознюк

Микола Поворозник, якого співробітники СБУ торік викрили на вимаганні хабаря у 125 тисяч доларів від представника компанії-забудовника, повернувся до виконання обов’язків першого заступника голови Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У КМДА повідомили про завершення досудового розслідування справи щодо Миколи Поворозника. Наразі матеріали провадження скеровано до суду з обвинувальним актом. Згідно з опублікованим Миколою Поворозником листом від Служби безпеки України він не є стороною або учасником вище згадуваного кримінального провадження.

Як повідомляв портал МЕтри, у квітні 2020 року низка ЗМІ оприлюднила інформацію, що Микола Поворозник вимагав хабар за вплив на прийняття рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень. Правоохоронці затримали посередника після одержання частини хабаря у розмірі 60 тисяч доларів.

СБУ задокументовано, що посередник діяв за вказівкою та узгодженням з Поворозником. Вони разом планували одержати також і з іншого об’єкта будівництва 246 тисяч доларів.