Експерт: За 5 років собівартість будівництва об'єктів бізнес-класу зросла більш ніж на третину

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Полеско 2

За останні 5 років собівартість будівництва об'єктів бізнес-класу збільшилася більш ніж на 30-40%.

Про це повідомила керівник відділу продажів A136 Highlight Tower Олена Полєско.

Експерт пояснила це тим, що істотно зросли вимоги покупців до житла цього класу.

«Тенденції останніх 2-х років свідчать про те, що потенційний покупець зацікавлений у високій якості будівництва із застосуванням нових технологічних інженерних рішень. Особлива увага також приділяється архітектурі будівлі, майбутнього комфорту та інфраструктурі в споруджуваному ЖК», - розповіла Олена Полєско.

За її даними, одним з головних умов будівництва ЖК бізнес-класу є майбутня локація. Виходячи зі статусу об'єктів цієї категорії житла, будівництво ведеться переважно в центральній частині міста. Вона також зазначила, що з 2015 по 2020 рік вартість квартир в житлових комплексах бізнес-класу збільшилася більш ніж на 50%.

«Забудовники зіткнулися з тим, що попит на якісні об'єкти бізнес-категорії щорічно збільшується в середньому на 7-10%. До того ж з кожним роком в Києві стає все менше вільних ділянок для будівництва в центральній частині міста. Звідси і планомірне зростання вартості квартир цього класу», - підкреслила Олена Полєско, керівник відділу продажів житлового комплексу A136 Highlight Tower групи компаній DIM.