У Київській, Одеській та Львівській областях змінили керівників архітектурно-будівельної інспекції

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1

Нещодавно призначений виконуючий обов'язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергій Галіцин змінив керівників у Київській, Одеській, Львівській областях.

Як повідомили порталу МЕтри у ДАБІ, причиною стало те, що саме в цих областях виявили найбільший перелік нерозглянутих звернень щодо будівельних об’єктів. Втім, ця проблема має місце і в інших областях.

«Затримки у розгляді документів дозвільного характеру, безпідставні відмови, несвоєчасне відпрацювання звернень про реєстрацію повідомлень про початок виконання будівельних робіт та реєстрацію декларацій про готовність об’єктів до експлуатації, що надходять на розгляд через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва – ряд порушень, виявлених під час здійснення моніторингу роботи територіальних органів Держархбудінспекції», - зазначили у ДАБІ.

Читайте також: Кадрова біда: Уряд призначив чергового керівника ДАБІ

З метою недопущення затримки у розгляді документів дозвільного характеру по об’єктах, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними (СС1) наслідками, керівникам вищезазначених територіальних органів доручено опрацювати всі звернення, що надійшли, зокрема через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.