Купівля квартир Міноборони за завищеними цінами завдало 31,6 млн грн збитків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дбр

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому заступнику начальника одного з Головних управлінь Збройних Сил України, який заволодів державними коштами в особливо великих розмірах, діючи за попередньою змовою групою осіб. Через їх дії Міноборони придбало 90 квартир на вторинному ринку за завищеною вартістю, що завдало держбюджету 31,6 млн грн збитків.

«Встановлено, що у 2017-2018 роках посадовець разом з іншими особами під час проведення Міністерством оборони конкурсу на закупівлю 90 квартир на вторинному ринку в Дніпропетровській області, завищив граничну вартість одного квадратного метра житла. Це завдало збитків державному бюджету України на суму 31 671 226 гривень», - йдеться в повідомленні.

Слідчі ДБР повідомили службовій особі про підозру у заволодінні майном, вчиненого в особливо великих розмірах організованою групою.

Наразі перевіряється причетність інших осіб до вчинення вказаного злочину. За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.