У столичного забудовника відібрали земельну ділянку вартістю 12,6 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

Північний апеляційний господарський суд визнав незаконним та скасував рішення Київради про передачу товариству земельної ділянки площею 0,5 га вартістю 12,6 млн гривень. На цій ділянці забудовник планував збудувати станцію техобслуговування з об’єктами дорожнього сервісу.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Київською міською радою у порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів прийнято рішення про передачу товариству в оренду на 25 років земельної ділянки, розташованої по вул. Бродівській, що у Голосіївському районі столиці, для будівництва, експлуатації та обслуговування СТО з об’єктами дорожнього сервісу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, вказане рішення прийнято у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно площею 12,9 кв. м, що більш ніж в 410 разів менше площі наданої йому в оренду земельної ділянки.

З урахуванням вказаних обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.