Добудовувати об’єкти «Аркади» буде Столиця груп

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кличко

Добудовувати незакінчені столичні житлові комплекси «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» збанкрутілого банку «Аркада» буде ТОВ «СТОЛИЦЯ ГРУП». Меморандум про вирішення питання добудови та передачі квартир інвесторам вказаних житлових комплексів підписали всі зацікавлені сторони. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на онлайн-брифінгу.

Серед підписантів Меморандуму, крім голови Київської міської державної адміністрації, – керівники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку громад та територій України, Служби безпеки України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, «ПАТ ДТЕК Київські електромережі», Центру захисту киян, ТОВ «СТОЛИЦЯ ГРУП», представники інвесторів.

«Як ми і обіцяли, ми розробили і пропонуємо реальний алгоритм завершення будівництва об’єктів «Аркади». Він викладений у цьому Меморандумі, який ми підписали. Документ разом розробляли всі зацікавлені сторони. Це – наша «дорожня карта», реалізація якої дозволить людям нарешті отримати своє житло», – зазначив мер Києва.

Він нагадав, що цьому передували численні зустрічі з керівництвом правоохоронних органів та Нацбанку, щоб вони відреагували і долучилися до розв’язання ситуації з будівництвом та з банком «Аркада». Місто три роки перебувало в діалозі з інвесторами і з керівництвом «Аркади». Та намагалося у правовому полі врегулювати проблеми, що виникли на об’єктах будівництва.

«Але всім відомо, що керівництво банку ошукало інвесторів. І ошукало місто. Бо не виконало взятих на себе зобов’язань. Забудовник зібрав з інвесторів загалом понад 13 млрд грн, а люди своїх квартир так і не отримали. Отже, згідно Меморандуму, добудовувати комплекси «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» буде ТОВ «СТОЛИЦЯ груп», – повідомив Віталій Кличко.

Згідно Меморандуму, фінансуватися добудова буде за рахунок надходжень від дебіторської заборгованості фондів фінансування будівництва групи компаній «Аркада». Та коштів, які є на рахунках «Аркади». А також – за рахунок продажу не реалізованих квартир та нежитлових приміщень комплексів.

Також участь у фінансуванні візьмуть інвестори, які купували нерухомість у розстрочку і не встигли ще виплатити повну вартість житла.

Зокрема, фінансування відбудеться і за кошти, що вдасться залучити з Держбюджету, за рахунок державного фінансування, кредитів, у тому числі, під державні гарантії.

Контролюватиме виконання цього Меморандуму «Дирекція з питань добудови ЖК», що вже створена.