На Київщині державі повертають земельні ділянки вартістю понад 167 мільйонів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур-1-1024x732

Господарський суд Київської області відкрив провадження щодо скасування рішень про державну реєстрацію за товариством права приватної власності на земельні ділянки загальною вартістю понад 167 мільйонів гривень на території Поліської об’єднаної територіальної громади Вишгородського району.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Встановлено, що державним реєстратором виконавчого комітету Березанської міськради прийнято ряд рішень про реєстрацію права приватної власності за одним із ТОВ на земельні ділянки загальною площею майже 330 га в адміністративних межах Поліської селищної ради, всупереч вимогам земельного законодавства та законодавства про реєстрацію речових прав, оскільки відповідні рішення органу місцевого самоврядування про передачу цих земель із комунальної у приватну власність товариства не приймались. Вказані земельні ділянки ніколи не перебували у власності товариства, а перебували в колективній власності КСП, яке було ліквідовано. При цьому, вказане товариство не є правонаступником КСП», - йдеться в повідомленні.

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура подала позов до господарського суду Київської області в інтересах держави до товариства та виконавчого комітету Березанської міської ради про скасування рішень щодо державної реєстрації прав та їх обтяжень.