У Києві Оболонський півострів поєднають з набережною двома мостами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
оболонь

Оболонський півострів та набережну в Києві поєднають двома мостовими переходами. Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

«Торік міський голова Києва повідомив про будівництво нового пішохідного мосту, який сполучатиме Оболонську набережну та Оболонський острів. Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження на цей проект», - написав він.

За словами посадовця, нещодавно містобудівні умови та обмеження були надані на спорудження ще одного переходу, який простягатиметься з острова до піщаної коси, яка знаходиться між затоками Оболонь та Собаче гирло. Документ вже оприлюднено.

«Навіщо потрібен такий інфраструктурний об’єкт, враховуючи будівництво пішохідного мосту? Новий перехід буде призначатися для потреб благоустрою. Планується спорудити міцну конструкцію, яка дозволить пересування техніки на острові. Це дозволить утримувати територію у гарному стані», - зауважив Юрій Тацій.

Згідно з розпорядженням КМДА будівництво мосту планується здійснити впродовж 2021-2022 років.