Оприлюднено порядок отримання ОСББ права на земельну ділянку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) можуть отримати право постійного користування ділянкою під своїм будинком та розпоряджатися майном і територією за власними потребами.

Про порядок отримання такого права на ділянку написав депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв на своїй сторінці Facebook.

За інформацією депутата алгоритм отримання земельної ділянки ОСББ виглядає так:

- Спочатку необхідно звернутись до Київської міської ради з відповідним клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У клопотанні зазначаються такі відомості про земельну ділянку: місце розташування (адреса), кадастровий номер, орієнтовний розмір, цільове призначення, вид права, на якому зацікавлена особа має намір одержати земельну ділянку.

- Департамент земельних ресурсів проводить експертизу всієї документації.

- Проект рішення або про відмову у наданні дозволу, або про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою передається на розгляд постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, а також на розгляд постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

- Далі проект рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки розглядається на засіданні Київради.

- Після отримання рішення Київської міської ради про надання дозволу на розробку проекту землеустрою мешканці ОСББ за свої кошти розробляють цей проект, який затверджується Департаментом містобудування та архітектури і Департаментом земельних ресурсів.

- Затверджена документація подається до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві для державної реєстрації земельної ділянки.

- У Департаменті земельних ресурсів готується проект рішення вже про надання у постійне користування земельної ділянки ОСББ, що також розглядається спочатку на комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, а потім на сесії Київради.

- Мешканці ОСББ оформлюють земельну ділянку у постійне користування.