Столичний історичний особняк зарахували до об’єктів культурної спадщини

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Памятники культуры

Київська міська влада внесла особняк Баккалинського на вул. Іллєнка, 30 до Переліку об’єктів культурної спадщини м. Києва. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У КМДА повідомили, що наказом Департаменту охорони культурної спадщини від 27 квітня 2021 року № 29 за поданням ГО «Мапа Реновації» вказаній історичній будівлі надано статус щойно виявленого об’єкта культурної спадщини.

«Два тижні тому до Департаменту надійшов лист від «Мапи Реновації», яким активісти повідомили про свою роботу з історико-архівних вишукувань для підготовки історичної довідки та облікової документації з метою ініціювання внесення Особняка Баккалинського до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Сьогодні відповідним наказом нашого Департаменту Особняк отримав охоронний статус. Я дуже вдячний таким активним і небайдужим громадянам за їхню підтримку і допомогу у збереженні нашого історичного надбання, нашої з вами спадщини», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

У КМДА повідомили, що відповідний лист буде направлено на Мінкультури. Подальші кроки – ініціювання надання будинку Міністерством культури та інформаційної політики статусу пам’ятки місцевого значення і занесення Особняка до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.