Забудовника позбавили можливості забудувати столичний сквер

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
gogolivska

Верховний Суд остаточно скасував містобудівні умови та обмеження (МУО) щодо ділянки в Києві, яка знаходиться на вулиці Гоголівська, 32-В. Таким чином рішення суду унеможливлює законну забудову Павлівського скверу, який знаходиться в цьому місці.

Про це повідомила депутат Київської міської ради Ольга Балицька на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю з цією перемогою всю нашу громаду, яка стільки років захищала сквер, і ще раз виражаю свою особливу подяку людині, яка вирішила залишися інкогніто. Саме завдяки синергії коректної юридичної роботи та щоденної участі небайдужих киян, нам вдалося нарешті виграти справи по Гоголівській, 32-В», - написала вона.

За словами Ольги Балицької, тепер у забудовника немає двох головних документів на будівництво у Павлівському сквері. Окрім того, таке скасування МУО унеможливлює будь-які наміри забудови, адже без них немає жодної можливості відновити дію дозволу на будівельні роботи.

У своїй постанові Верховний Суд наголошує на законності перевірки ДАБІ, вказує на те, що будівництво житлового будинку на Гоголівській, 32-В не відповідає чинному Генплану Києва, і робить висновок, що МУО були скасовані правомірно.