У столичної фірми відібрали чергову земельну ділянку біля музею у Пирогові

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
пирогив

Господарський суд міста Києва скасував право оренди приватного товариства на комунальну земельну ділянку площею понад 1 га вартістю 24 млн гривень, яка знаходяться в зоні охоронюваного ландшафту в районі Національного музею народної архітектури та побуту України (музей Просто неба у Пирогові).

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Прокурором встановлено, що  комерційна структура без будь-яких правових підстав та за відсутності волевиявлення власника землі – Київської міської ради здійснила за собою реєстрацію права оренди на земельну ділянку, що відноситься до охоронної зони Музею», - йдеться в повідомленні.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов.

Як повідомляє портал МЕтри, землі навколо музею у Пирогові регулярно зазнають спроб забудови. Так, на початку року господарський суд міста Києва скасував незаконну реєстрацію за комерційною структурою права користування ще 43 га землі, що є охоронною територією Національного музею народної архітектури та побуту України.

Торік суд апеляційної інстанції залишив в силі рішення господарського суду міста Києва про заборону будівництва житлового комплексу на земельній ділянці біля Національного музею народної архітектури та побуту України, що у с. Пирогів.