В офісах КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» проходять обшуки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обшук

Правоохоронні органи провели обшуки в столичних офісах КП «Житлоінвестбуд-УКБ» в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом оборудок з будівництвом житла, які здійснював екскерівник комунального підприємства.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, екскерівник КП «Житлоінвестбуд-УКБ» зловживаючи службовим становищем розробив злочинну схему, згідно якої використовував підконтрольне підприємство, яке отримувало найбільшу частку будівельних підрядів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в прокуратурі, замовником будівництва одного із багатоквартирних будинків у столиці було благодійне об’єднання, кінцевим бенефіціарним власником якого є екскерівник КП, а генеральним підрядником інше підконтрольне йому підприємство.

У подальшому право власності на житло загальною площею 1640 кв. м у вказаному багатоквартирному будинку отримали наближені до екскерівника особи, також його заступник та родичі.

За адресами КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» проведено обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.