Мінрегіон більше нерозроблятиме будівельні норми

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Мінрегіон

Кабінет міністрів України на засіданні 2 травня вніс зміни до низки постанов, якими регулюються питання нормування у сфері містобудування. Зокрема, будівельні норми тепер розроблятиме не Міністерство розвитку громад і територій, а "базова організація", яку вибере це міністерство.

Відтепер буде забезпечено оприлюднення контрольних примірників будівельних норм – ДБН та ГБН – у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Міністерство зможе долучати до робіт із нормування широке коло підприємств та установ, що мають відповідний досвід, фахові компетенції та науковий потенціал.

В Уряді нагадали, що у 2021 році Мінрегіон планує оновити близько 30-ти будівельних норм, що становить майже третину чинних ДБН. Зокрема, Мінрегіоном буде розроблено чотири нових ДБН на заміну ДБН, прийнятих у 80-их роках XX сторіччя серед іншого щодо проєктування та будівництва аеродромів, промислових будівель та споруд тощо.

Довідково

Будівельні норми (державні та галузеві) встановлюють обов’язкові вимоги до об’єкта нормування (планування та забудови території; об’єктів будівництва, містобудування та архітектури і їх складових частин; складу і змісту документації об’єктів будівництва, містобудування та архітектури), що застосовуються при плануванні і забудові територій, проектуванні і будівництві.