Посадовців притягнуть до відповідальності за незаконну приватизацію нерухомості держпідприємства «Арсенал»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
арсСлідчі ДБР повідомили про підозру заступнику генерального директора Національного космічного агентства України, заступнику голови Фонду державного майна України та директору приватного товариства у незаконному відчуженні приміщення будівлі казенного підприємства СП «Арсенал». Раніше цю підозру оголосили і директору Казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал».

Про це порталу МЕтри повідомили в офісі Генерального прокурора.

«За даними слідства, у 2011 році троє високопосадовців у змові з суб’єктом господарювання незаконно відчужили на користь товариства з обмеженою відповідальністю приміщення казенного підприємства загальною площею 9,5 тис кв м на вул. Московська у Києві. Проте, відповідно до законодавства державне майно, яке було передано казенному підприємству в управління, включено до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації», - йдеться у повідомленні.

Попри заборону приватизації приміщень стратегічного підприємства зловмисники розробили схему їх незаконного привласнення та заволодіння земельними ділянками, на яких вони розташовані.

Для втілення запланованого керівник держпідприємства залучив посадовців Фонду державного майна України, Національного космічного агентства України та керівника одного із приватних товариств.

Завданням чиновників було надання незаконних дозволів на відчуження. Отримавши відповідні дозволи, у 2010 році майже 10 тис. квадратних метрів приміщення одного з корпусів КП СПБ «Арсенал» було продано підконтрольній юридичній особі, чим державі завдано понад 80 млн гривень збитків.