Уряд схвалив проєкт концепції житлової соцпрограми для захисників України

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
voiny

Кабінет Міністрів на засіданні 9 червня схвалив проєкт концепції державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на період до 2025 року.

Текст проєкта концепції оприлюднено на Урядовому порталі.

“Метою проєкту акту є створення умов для реалізації права на житло осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а саме: осіб, які брали участь в антитерористичній операції та здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях , членів сімей захисників України, які загинули (пропали безвісти) або померли, з урахуванням обгрунтованих потреб і можливостей зазначених категорій осіб, а також територіальних громад та держави”, - зазначає у пояснювальній записці до концепції заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

У документі зазначається, що в рамках існуючих держпрограм (таких, як доступне житло зі сплатою держави 30% чи 50% вартості житла, а також пільговий іпотечний кредит тощо) плата за придбання житла є недоступною для більшості громадян. У той же час кількість ветеранів війни та членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов за останні 9 місяців зросла майже на 2 тис. осіб. Причиною такої черги є застарілі підходи до вирішення питання забезпечення житлом, обмеженість фінансових ресурсів захисників України та членів їх сімей.

Міністерство у справах ветеранів визначено державним замовником програми.