У столичного забудовника остаточно відібрали 19 га землі на Совських ставках

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
33321-06-16-1623853433

Забудовник, який планував збудувати торгівельно-розважальний центр на нижньому каскаді Совських ставків, що у Голосіївському районі столиці, втратив цю можливість. Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду міста Києва, яким задоволено позов про розірвання договору оренди, визнання припиненим права та повернення відповідної земельної ділянки площею понад 19 га вартістю 614 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Установлено, що між Київською міською радою та товариством у 2008 році укладено договір оренди земельної ділянки, умовами якого передбачено її забудову протягом трьох років з моменту укладення договору, а саме: облаштування рекреаційної зони в поєднанні водоймища з будівництвом розважально-торговельного комплексу», - йдеться в повідомленні.

Однак, з 2008 року по теперішній час товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди землі не приступило до забудови спірної земельної ділянки, що позбавило територіальну громаду можливості отримати об’єкт, який буде сприяти розвитку рекреаційної інфраструктури міста Києва.

При цьому, товариство неналежним чином утримує територію спірної земельної ділянки, у зв’язку з чим прибирання вказаної території систематично здійснюється комунальними службами Голосіївського району міста Києва.

За таких обставин суди погодилися з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі, визнання припиненим права та зобов’язання відповідача повернути Київській міській раді земельну ділянку.