СБУ викрила незаконну схему будівельної фірми з легалізації «гастарбайтерів» в Україні

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбуСлужба безпеки України заблокувала канал нелегальної міграції іноземців та припинила їх незаконну легалізацію на території України. Уродженець однієї з країн Західної Азії створив декілька будівельних фірм і використовував їх для виготовлення підроблених «офіційних» документів. За цією «схемою» до України вже незаконно в’їхало майже три десятки іноземців.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вартість «послуг» для однієї особи-мігранта становила, у середньому, $10 тис. і залежала від «пакету» підроблених документів.

«За даними слідства, злочинний бізнес організував уродженець однієї з країн Західної Азії. Для свого прикриття він створив декілька будівельних фірм у Житомирі і використовував їх виключно для виготовлення підроблених «офіційних» документів: віз, паспортів, посвідок на проживання іноземців в Україні», - йдеться в повідомленні СБУ.

До цієї схеми фігурант залучив двох спільників, які підшукували «клієнтів-будівельників» серед іноземців, зокрема вихідців з країн Близького Сходу, і супроводжували їх до України.

У ході проведення обшуків правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності учасників схеми.

За матеріалами СБУ організатору «трафіку» повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії щодо встановлення всіх учасників злочинної схеми і притягнення їх до відповідальності.