Столична влада зупинила руйнування історичної садиби Маліна

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вандали

Київська міська влада зупинила можливий демонтаж історичного будинку за адресою: вул. Тургенівська, 22, який збудований наприкінці 19 століття. Про це повідомили у Департаменті міського благоустрою Київської міської держадміністрації.

Як зазначили у КМДА, цей будинок внесений в перелік об‘єктів, що підпадають під додатковий захист історичних будинків, які не мають статусу об’єктів культурної спадщини.

Читайте також: У Києві ввели мораторій на перебудову історичних будівель

«Учора ввечері було зафіксовано, як біля історичного будинку з’явилась будівельна техніка. Місто одразу відправило інспекцію Департаменту охорони культурної спадщини, а також інспекцію Департаменту міського благоустрою. Також до вирішення питання долучився голова Шевченківського району Олег Гаряга. Після перемовин із власниками, будівельну техніку прибрали з прилеглої території історичного будинку», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Забудовник незаконно зніс історичний будинок в центрі Києва

Як раніше повідомляв портал МЕтри, вказаний будинок споруджено 1890 року, на замовлення міщанина Василя Маліна, а у 1911-1915 роках він належав родині купців Зеленських. Представники забудовника розпочали розбирати цю історичну садибу, що викликало обурення міських активістів.