Забудовнику не дали забудувати тенісні корти на столичному Печерську

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img_7989

У Києві тенісні корти на вулиці Старонаводницькій відібрали у забудовника, вони збережені для мешканців Печерського району. Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв.

За словами депутата, упродовж тривалого часу кияни та низка печерських ОСББ, а також представники тенісного комплексу відстоювали свою позицію проти забудови території площею понад 1,6 га, яка розташована по вулиці Старонаводницькій, 6. Вказана земельна ділянка із 2009 року перебувала в оренді, її цільове призначення – будівництво комплексу житлових будинків, проте термін дії оренди закінчився четвертого серпня поточного року.

«На минулому засіданні Київської міської ради було підтримано рішення про відмову приватному акціонерному товариству «Імпекс-Проект» у поновленні договору оренди земельної ділянки. Тенісні корти, а також прилеглі до них території збережуть свій статус спортивного осередку для підготовки талановитих спортсменів та проведення численних змагань. Міська влада підтримує розвиток спорту та популяризацію здорового способу життя задля реалізації здібностей молоді», – зазначив Михайло Терентьєв.

Депутат додав, що орендар має звільнити зазначену ділянку та привести її у придатний для використання стан. Рішення щодо відмови у подовженні договору оренди було прийнято з урахуванням значного суспільного резонансу та неналежного використання земельної ділянки за цільовим призначенням.