Екскерівника комунального підприємства, підрядника та інженера технагляду судитимуть за розкрадання на ремонті

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

магаз

У Києві колишнього директора Комунального підприємства «Міський магазин», директора приватного підприємства та інженера технагляду судитимуть за привласнення бюджетних коштів під час реставрації пам’ятки архітектури - книжкового магазину «Сяйво Книги».

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Слідством встановлено, що Комунальним підприємством «Міський магазин» проведено процедуру закупівлі щодо реставрації приміщення в житловому будинку - пам’ятки архітектури, містобудування, історії місцевого значення по вул. Велика Васильківській, 6, де понад пів століття знаходиться книжковий магазин «Сяйво Книги»», - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в прокуратурі, у подальшому, директор КП «Міський магазин», керівник підрядної організації та фізична особа-підприємець, яка здійснювала технічний нагляд, змовившись між собою з метою заволодіння бюджетними коштами підписали акти приймання виконаних будівельних робіт та акту вартості устаткування (кондиціонерів, радіаторів тощо), достеменно знаючи про те, що таке устаткування не змонтовано, а частина робіт, зазначених в актах, не виконана.

Як наслідок, від замовника в особі КП «Міський магазин» на рахунок підрядника були перераховані грошові кошти за невиконані в повному обсязі роботи та послуги.

За результатами судової будівельно-технічної експертизи збитки, завдані столичному бюджету, становлять понад 600 тис. гривень.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. На майно обвинувачених накладено арешт та заявлено позов про відшкодування заподіяної шкоди.