У столичного забудовника остаточно відібрали земельну ділянку в урочищі Чорторий

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
чорторий

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі судове рішення, яким забудовника зобов’язали повернути громаді земельну ділянку площею 2 га вартістю понад 7,5 млн гривень в урочищі Чорторий у Деснянському районі Києва.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Земельна ділянка використовувалась товариством на підставі договору оренди, укладеного у 2004 році. У подальшому, рішенням Київської міської ради у 2018 році зазначений договір оренди розірвано у зв’язку з невиконанням товариством своїх обов’язків щодо завершення забудови земельної ділянки протягом трьох років з моменту державної реєстрації договору та невикористання землі відповідно до її цільового призначення», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, незважаючи на припинення права оренди землею товариство у порушення вимог закону та умов договору оренди, земельну ділянку Чорторий не повернуло Київській міській раді.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора про порушення товариством ст. 34 Закону України «Про оренду землі» і умов договору оренди та зобов’язав його повернути громаді земельну ділянку в урочищі Чорторий, звільнивши її від об’єктів незавершеного будівництва, зведення яких було розпочато.