З початку року в Житомирі зростання вартості житла на первинному ринку перевищило 30%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Ghytomyr

Від початку року на первинному ринку Житомира вартість 1-кімнатних і 2-кімнатних квартир збільшилася на 27-33%, а великогабаритні квартири зросли в ціні на 15%.
Такі дані навела Наталія Мелай, голова Житомирського регіонального відділення АФНУ.

За її словами, найбільший попит (близько 55% від загальної кількості покупців) спостерігається на 1-кімнатні квартири площею від 50 м2 та 2-кімнатні площею до 80 м2 - понад 35% попиту. На думку фахівчині, в осінні місяці попит на новобудови буде досить високим, переважно з боку громадян, що купують житло з метою інвестування коштів.
Експертка звернула увагу на те, що первинний ринок в Житомирі на стадії свого динамічного розвитку.
“Наразі є кілька забудовників з належним досвідом і гарною репутацією будівництва житла В Житомирі. Крім того, в 2021 році на ринку з’явилося кілька “новачків”, що зайшли на ринок з позитивним досвідом будівництва в інших регіонах. Тобто, потенціал сегменту новобудов в місті починає розкриватися”, - розповіла фахівчиня.
За її прогнозами, до кінця року вартість квартир в новобудовах має всі ознаки до зростання в межах 5-7%.
“Наявний високий попит, зростання вартості будівництва, відсутність альтернативних способів для збереження коштів - це найголовніші фактори для зростання цін на первинному ринку Житомира”, - зазначила Наталія Мелай.