На Київщині судитимуть адвоката за шахрайство з нерухомістю на понад 25 млн грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур

У місті Буча, що у передмісті Києва, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, який заволодів чужою нерухомістю шляхом обману.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин уклав із потерпілою договір купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва з відстрочкою платежу. Проте, не маючи наміру реального виконання свого зобов’язання за цим договором, він заволодів вказаним об’єктом нерухомості, таким чином завдавши жінці збитки на понад 1 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що адвокат, продовжуючи свою злочинну діяльність, розробив нову шахрайську схему та ввів в оману іншу знайому. Зловмисник переконав останню укласти договір купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному житловому будинку та проінвестувати їх подальше будівництво. Згодом обвинувачений з метою збагачення та фактично повторного продажу квартир, передав право власності на них третім особам та зареєстрував декілька квартир за собою, змінивши їх юридичну адресу.

Таким чином адвокат завдав збитки другій потерпілій в сумі понад 24 млн грн.