У забудовника прокуратура відбирає земельну ділянку біля аеропорту «Київ»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
київ

Столичні органи прокуратури у судовому порядку вимагають розірвати договір оренди земельної ділянки площею 5,2 га та вартістю понад 140 млн. грн. поруч з Міжнародним аеропортом «Київ».

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Установлено, що рішенням Київської міської ради ще в 2005 році передано в оренду земельну ділянку поруч з Міжнародним аеропортом «Київ» імені Ігоря Сікорського для будівництва, експлуатації та обслуговування автомобільно-термінального комплексу», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі вважають, що забудовник усупереч встановлених оскаржуваним договором умов та строків автомобільно-термінального комплексу не побудував та навіть не розпочав його будівництво.

У зв’язку з цим, на думку прокурорів, порушено інтереси держави та територіальної громади, оскільки Київська міська рада позбавлена можливості ефективно використовувати земельну ділянку, розвивати інфраструктуру міста.

Враховуючи викладене, Солом’янська окружна прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки.

Наразі господарським судом міста Києва призначено підготовче судове засідання на 07.10.2021 року.