Посадовця комунального підприємства та підрядника підозрюють у розкраданні на ремонті житлових будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кпКиївські органи прокуратури повідомили про підозру щодо розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт житлових будинків,  начальнику відділу КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва», а також керівнику підрядної організації.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що у 2020 році між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА та приватним товариством укладено договори підряду щодо проведення капітального ремонту інженерних мереж житлових будинків по вул. І. Турчина та Січових Стрільців у Шевченківському районі м. Києва», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що відповідно до проектно-кошторисної документації та технічного завдання при проведенні робіт повинні були використовуватись алюмінієві труби, про що підрядник також зазначив в актах виконаних робіт, але натомість використав поліпропіленові труби, вартість яких є значно нижчою.

Вказані акти внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків були підписані начальником відділу вищезгаданого комунального підприємства, якою здійснювався технічний нагляд.

Відповідно до висновку комплексної будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, діями зазначених посадових осіб столичному бюджету заподіяно збитків на суму понад 750 тис. гривень.

Наразі вирішується питання про застосування щодо підозрюваних запобіжних заходів.